Reading Multiple Choice Answers

Answers for All About Rice multiple choice reading.

1. B is the correct answer

This is testing both your vocabulary and general understanding of the passage. In the passage, it says ‘rice is grown everywhere except Antarctica’. This means it is grown everywhere except one place = almost everywhere = nearly everywhere)
The key words in question 1 are ‘where’ – this means you are look for place names & ‘grown’ – this might be paraphrased to ‘cultivated’ in academic texts.
2. C  is the correct answer

The answer can’t be B because no information is given about the amount of land used for rice growing in China.

Comments

  1. Hello Liz,

    When lots of website are trying to steal money from us, You are really helping us to prepare for IELTS that too free of cost. You are helping us to shape our future. Thank you so much and you are doing a wonderful job. Keep training us and we are always thankful to you.

  2. Hey Liz,thanks for these advice.these are very hrlpful

  3. Hi Liz. I’ve been using ur site for some time and it has been very helpful for my IELTS preparation. Before now I didn’t know much about IELTS but your site has enlightened me tremendously. I’m so grateful to you. Ride on with the selfless work you are doing. Iheoma

  4. LEANZA WONG says

    2/2. thanks Liz!^^ 15 more days to exam. Done almost all the ex provided in this page. once again thanks <3!

  5. Thank you so much Liz

  6. 2/2 🙂
    Thanks

  7. Second question was really awesome!! Keep up the good work Liz!

  8. Rabab Alkhathami says

    Thank you,
    Liz

  9. Purna Bahadur Kumal says

    I got confused in question no. 2………I thought the answer must be the option (a)….but the correct answer you wrote is (c)…can you explain it??? because i guessed it does not talk about the world…

  10. Hi Liz, my English has been getting better since I used your website. Thanks very much! Keep on teaching your website members successfully!

  11. I have just started study for IELTS through your website. Your lessons are removing all the smoke screens,( I mean IELTS tricks, and doubt towards myself) , and it is very encouraging. Today I have tried some of samples IELTS questions( mainly from IELTS 2014). I found less mistakes in my answers than a week ago. Ayako

  12. HI liz,

    I have a doubt for second question why option is wrong

  13. arjun dhakal says

    thank you very much .for help me,

  14. Hello ,
    Really I don’t know how to thank you.
    Thank you very very much….. I will never forget your helps.

    Yousef

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!